У Грузії сьогодні розпочнеться судовий процес над Саакашвілі

09:40 10.11.2021

Сьогодні, 10 листопада, у Тбілісі слухатимуть справу про розгін опозиційного мітингу у листопаді 2007 року та про погром силовиків у телекомпанії «Імеді».

Суд Тбілісі зажадав присутності екс-глави Грузії Міхеїла Саакашвілі під час розгляду справи та проведення процесу у залі, про що повідомив його адвокат Бека Басілая, передає ZN.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна». Слідство триває вже вісім років. У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах.

«Зі мною зв'язалися представники засідання міського суду та сказали, що на завтрашньому процесі запросять переведення Михайла Саакашвілі до зали суду. Відповідно, суд зафіксував, що судовий процес має відбутися у Тбіліському міському суді і що вони вимагають переведення Міхеїла Саакашвілі до зали суду», — заявив журналістам Басілая.

«Якщо процес Саакашвілі не відбудеться у залі суду, це буде ще одним показником того, що влада налякана», - заявив адвокат.

Відомо також, що опозиція планує акцію протесту під будинком суду.

Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня, перед місцевими виборами в Грузії екс-президент уперше за вісім років повернувся до країни. У Грузії він засуджений у кількох кримінальних справах, політику загрожує шість років ув'язнення. 2 жовтня затриманий оголосив голодування.

4 листопада один із адвокатів Саакашвілі заявляв, що той не може згадати імена друзів.
 

Ще на цю тему