До «Кримської платформи» приєднаються декілька країни - Кулеба

15:00 08.11.2021

Декілька країн Африки та Азії перебувають на фінальній стадії ухвалення рішення про приєднання до «Кримської платформи». 

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на панелі форуму «Re:Open Zakarpattia 2021. Форум розвитку», пише писали QIRIM.News з посиланням на «Слово і Діло».

«Є декілька держав, які перебувають на фінальній стадії ухвалення рішення про приєднання до «Кримської платформи». Ми активно працюємо з країнами Африканського континенту, з країнами Азії для того, щоб розширити цю географію», - сказав Кулеба.

Очільник МЗС зазначив, що у «Кримської платформи» наразі відбувається налагодження всіх внутрішніх механізмів та реалізація ключових положень Кримської декларації.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що «Кримська платформа» — це реальний механізм, який веде до деокупації Криму.

Перший міжнародний саміт «Кримської платформи» відбувся у Києві 23 серпня. У ньому взяли участь представники 45 країн світу. Головними питаннями, порушеними під час саміту, була консолідація міжнародної політики навколо невизнання будь-якої зміни статусу Криму, а також посилення санкцій проти країни-агресора Росії.
 

Ще на цю тему