РФ записує пасажирів севастопольского громадського транспорту до статистики морських перевезень

18:00 25.10.2021

В РФ завищують статистику морських пасажирських перевезень за рахунок показників громадського транспорту окупованого Севастополя.

Про це йдеться в дослідженні Центру журналістських розслідувань «В нашу гавань не заходять кораблі. Порти Криму і санкції».

Федеральне державне унітарне підприємство «РосМорПорт», звітуючи про показники роботи морських портів за сім місяців 2021 року, включило до статистики пасажирських перевезень морських портів РФ дані про перевезення пасажирів міським громадським транспортом – катерами й поромами між причалами в бухтах окупованого Севастополя. Таким чином російське федеральне держпідприємство завищило показники морських пасажирських перевезень у 30 разів. 

«Федеральне підприємство «РосМорПорт» називає Севастополь абсолютним лідером за пасажирськими перевезеннями — за 7 місяців 2021 року з понад 6 мільйонів пасажирів у морських терміналах Росії, 5 мільйонів 800 тисяч нібито було обслуговано саме в Севастополі. Але це не великі морські перевезення, це міський громадський транспорт Севастополя — пороми і катери, що весь рік курсують бухтами міста», – сказано в дослідженні. 

Крім того, скоротилися морські пасажирські перевезення суднами на підводних крилах типу «Комета» між Севастополем і Ялтою. 

«У 2018 і 2019 році на маршруті було задіяно дві «Комети», а у 2020 та 2021 році — лише одна», – йдеться у дослідженні. 

Порти окупованого Росією Криму закриті для заходів суден рішенням українського уряду з 2014 року. Щодо них застосовано санкції Євросоюзу та США.
 

Ще на цю тему