Український омбудсман вимагає надати меддопомогу політв’язню Яцкіну

20:20 27.09.2021

В українського політв’язня Івана Яцкіна внаслідок тромбофлебіту почалося загострення трофічної виразки на обох ногах.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова за результатами зустрічі з адвокатом Миколою Полозовим.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили питання захисту українських політв’язнів у тимчасово окупованому Криму.

«Отримала інформацію щодо стану здоров’я українського політв’язня Івана Яцкіна. На жаль, у нього внаслідок тромбофлебіту почалося загострення трофічної виразки на обох ногах. Керівництво Сімферопольського СІЗО продовжує ігнорувати потребу в екстреному медичному обстеженні та фаховій меддопомозі», - поінформувала Денісова, зазначивши, що такі дії керівництва Сімферопольського СІЗО ставлять під загрозу життя нашого співгромадянина.

Окремо Денісова уточнила, що вона та Полозов під час зустрічі акцентували увагу на додержанні прав незаконно позбавлених волі за політичними мотивами кримськотатарських активістів Нарімана Джелялова та Асана і Азіза Ахтемових, яких утримують у Сімферопольському СІЗО.

Денісова і Полозов на зустрічі наголосили на необхідності забезпечення правового захисту з боку МЗС України та надання Джелялову і братам Ахтемовим медичної допомоги.

Український омбудсман також закликала міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу сприяти правовій підтримці незаконно утримуваних українських політв’язнів.

Денісова звернулася і до Уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової з вимогою провести повне обстеження Яцкіна у кваліфікованому медзакладі та надати йому відповідний комплекс лікування.
 

Ще на цю тему