Туреччина сподівається на нові культурні проєкти з Україною

14:41 24.09.2021

У Туреччині сподіваються на розвиток співробітництва з Україною, зокрема у сфері культури.

Про це заявив міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой на V Міжнародному форумі «Креативна Україна», організованому Міністерством культури та інформаційної політики України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна є дуже важливою для Туреччини. Наша тривала дружба з Україною поліпшилася завдяки співпраці у різних сферах. Ми вважаємо, що наше співробітництво буде розвиватися. Будемо актуалізувати цю співпрацю якомога швидше… Після цього форуму, я впевнений, що ми будемо продовжувати розвиток, робити наступні кроки, створювати нові проєкти», – зазначив міністр.

Він також наголосив на необхідності вільного обміну культурними елементами з дотриманням авторських прав, і в цьому важливу роль відіграють урядовці.

«Це і захист авторських прав у кіберсвіті, щоб можна було ділитися контентом, але щоб це було законно, з дотриманням авторських прав. Щоб можна було легко обмінюватися елементами культури, копіювати і користуватися ідеями», – наголосив турецький урядовець.

Як повідомлялося, 23 вересня розпочав роботу V Міжнародний форум «Креативна Україна», організований Міністерством культури та інформаційної політики.

Тема форуму – «Креативні індустрії: переоснащення», пошук нових інструментів і зміна звичних налаштувань заради збалансованого розвитку.