У Туреччині представили вітчизняний двигун для БПЛА

15:41 22.09.2021

У Туреччині представили новий вітчизняний двигун PD222ST, що був розроблений для оснащення безпілотників.

Про це інформує Мілітарний.

Турецька компанія TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) представила на фестивалі авіації та космічних технологій TEKNOFEST-2021 у Стамбулі, новий власний двигун PD222ST для БПЛА, пише Anadolu.

Вага нового двигуна на 5 кг менше, а потужність – на 55 кінських сил більше першого турецького турбодизельного авіаційного двигуна PD170, який був розроблений для турецьких безпілотних літальних апаратів Anka-S.

За словами генерального директора і голови ради директорів TEI Махмута Фарука Акшіта, перший безпілотник Anka літав з імпортним двигуном потужністю 155 кінських сил.

З постачанням двигунів виникали проблеми, що змусило компанію почати розробку PD170.

У Туреччині представили вітчизняний двигун для БПЛА. Турецький двигун PD222ST для БПЛА. Фото: Anadolu
Окрім того, гендиректор TEI розповів про новий двигун PD222ST, який був вперше представлений широкому загалу.

«Таким чином ми розробили PD222ST. Будуть і інші версії цього двигуна, включаючи версію з одним турбонаддувом. У PD170 ми отримали 170 кінських сил з подвійним турбонаддувом, але головною метою в цьому двигуні була потужність зльоту. В майбутньому війни вестимуться між безпілотними транспортними засобами, можливо, безпілотними літальними апаратами, і це вже почало відбуватися в різних точках світу», – сказав Акшіт.

За словами глави компанії, новий двигун дозволить майбутнім ударним безпілотникам Bayraktar TB3 злітати з корисним навантаженням з коротких злітно-посадкових смуги і палуби першого в Туреччині універсального десантного корабля TCG Anadolu.

«Цей двигун спеціально розроблений для забезпечення високої злітної потужності. Потужність була збільшена на 55 кінських сил – з 170 до 225 кінських сил. Цей двигун здатний підніматися на велику висоту, але, на відміну від PD170, втрачає свою потужність, досягнувши 35-40 тис. футів», – сказав Акшіт.

Окрім того, голова компанії повідомив, що тривають роботи по удосконалення двигуна PD170 і його серійного виробництва.

«В цілому ми виробили понад 60 одиниць двигунів. Велика частина була передана нашому головному замовнику TUSAŞ. Ми передали кілька двигунів компанії Baykar, частина яких буде використовуватися для Bayraktar TB3, а інша частина – для версії C безпілотника Akıncı. Цей двигун також встановлено в безпілотники Aksungur. Обсяг серійного виробництва розширюється, і в даний час ми ведемо переговори про виробництво декількох сотень одиниць», – додав гендиректор TEI.

 

Ще на цю тему