У Криму за мирну акцію оштрафований головний редактор кримськотатарської газети «Авдет»

16:20 17.09.2021

Головного редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбуллаєва «суд» окупантів оштрафував на 5 тисяч рублів. 

Про це кореспонденту «Кримських новин» повідомила адвокат Хатідже Мамутова, пише QHA.

Адвокат розповіла, що в п'ятницю, 17 вересня, було розглянуто справу по адмінпорушенню, яка була відкрита проти Шевкета Кайбуллаєва. Розглядала суддя т.зв. «Київського райсуду» окупованого Сімферополя Віра Серікова.

В черговий раз ми не здивувалися відмові в задоволенні всіх клопотань, які ми заявили, а саме: про залучення до участі у справі прокурора, про ведення відеофіксації процесу, про ведення протоколу судового засідання, про залучення до участі в процесі осіб, що склали адмінпротокол і що доставили Кайбуллаєва у відділення поліції. У всіх протоколах нам було відмовлено, – підкреслила Мамутова.

Захисник зазначила, що ця справа дещо відрізняється від інших, так як Кайбуллаєв в момент затримання перебував в автомобілі, а не в натовпі мітингувальників. Він не виглядав, як учасник несанкціонованого заходу, був ізольований від людей.

За словами адвоката, співробітниками ОМОН він був примусово вилучений з автомобіля і насильно розміщений в підігнаний автобус. А далі вже для його життя і здоров'я створювалася пряма загроза працівниками поліції, так як його довго тримали в автобусів наповпі, потім доставили у відділення поліції, довго складали протокол.

Зрозуміло, ми будемо оскаржувати цю постанову, – резюмувала Мамутова.

Фото: QHA

Нагадаємо, 16 вересня голові ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заіру Смедлі «суд» окупантів призначив максимальний штраф в 30 тисяч рублів за участь у мирній акції. Раніше були оштрафовані ще декілька кримських татар.
 

Ще на цю тему