Президент Молдови не домовлятиметься з РФ про постачання газу

12:41 14.09.2021

Президент Молдови Майя Санду заявила, що уряд країни не братиме участі в переговорах з «Газпромом» про постачання газу в республіку. Цим має займатися компанія «Молдовагаз».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на TV8.

Представники «Молдовагаз» обговорюють з «Газпромом» новий договір на постачання російського газу, оскільки чинна угода закінчується в кінці вересня.

«Відповідно до закону, переговори веде компанія «Молдовагаз». Чекаємо результатів. Я не думаю, що участь уряду або президента дозволило б знизити ціну на газ, вартість залежить від цін на світовому ринку», – відповіла Санду.

«Газпром» і «Молдовагаз» підписали середньостроковий контракт у грудні 2006 року. Згідно з передбаченою в договорі формулою, закупівельна ціна на газ для Молдови змінюється з урахуванням динаміки цін на нафтопродукти. З 2012 року контракт регулярно пролонгується.

Раніше президент України Володимир Зеленський і лідер Молдови Майя Санду обговорили ряд питань про перспективи розвитку відносин між країнами. Також лідери акцентували на повернення українських енергетичних компаній на молдавський ринок.

Ще на цю тему