Посол Німеччини в Україні пояснила, чому Меркель не залишилася на саміт «Кримської платформи»

18:20 03.09.2021

Посол Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен розповіла, чому канцлерка Ангела Меркель, яка приїздила до Києва 22 серпня, не залишилась 23 серпня на саміт «Кримської платформи».

Про це дипломатка розповіла в інтерв'ю ТСН.ua.

«Вона (Меркель) дійсно вирішила, що краще бути за день до того, показати, що вона все ж таки про це знає, вона надіслала свого міністра закордонних справ (Гайко Мааса), який, на жаль, через Афганістан не зміг приїхати. Але міністр енергетики (Петер Альтмаєр), який є політичним другом Ангели Меркель, був присутній на «Кримській платформі», зокрема, через тему енергетики (на полях саміту була зустріч міністрів енергетики України, Німеччини та США)», - пояснила Анка Фельдгузен.

Також дипломатка розповіла, про що домовилися Зеленський та Меркель, оскільки деякі назвали переговори не дуже результативними.

«Навпаки, ці розмови були набагато довшими, ніж вони б могли бути 23 серпня, в день саміту «Кримської платформи». Бо цього дня у президента (Зеленського) було дуже багато гостей, тому було дуже важливо, щоб він приділив трохи часу кожному. З Ангелою Меркель у неділю (22 серпня) він мав дуже довгу розмову тет-а-тет, майже годину, і ще півтори години разом із делегаціями за обідом», - додала Фельдгузен.

Нагадаємо, 22 канцлерка Німеччини зустрілася у Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Тоді Меркель назвала РФ стороною конфлікту на сході України і заявила, що хоче провести зустріч в «Нормандському форматі» на рівні президентів.
 

Ще на цю тему