Глава МЗС розповів, яку тему Зеленський піднімав на кожній зустрічі в США

10:20 03.09.2021

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що президент України Володимир Зеленський піднімав тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні під час робочого візиту.

«Президент Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні. Мені теж вдалося обговорити подальші спільні з США кроки для розвитку Кримської платформи», – зазначив Кулеба.

Міністр також підкреслив, що президент США Джо Байден під час двосторонньої зустрічі за участі делегацій в першу чергу привітав з успішним проведенням саміту Кримської платформи, пише ZN,UA.

Як повідомлялося раніше, 1 вересня президент України Володимир Зеленський провів переговори з головою Білого дому Джо Байденом. За підсумками переговорів сторони виступили зі спільною заявою, в якій торкнулися питань стратегічного партнерства, протидії «Північному потоку-2», євроінтеграції України, боротьби з корупцією та реформи СБУ, припинення війни в Донбасі та інших.

Нагадаємо, перший саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня в Києві.

У ньому взяли участь представники 46 держав, НАТО, ЄС, Ради Європи та ГУАМ. За підсумками саміту вони підписали Декларацію, закріпивши статус Кримської платформи як консультаційно-координаційного формату деокупації півострова. Підписанти погодилися з необхідністю посилення тиску на Росію, в тому числі санкцій.

Зусилля російської дипломатії і спецслужб були спрямовані на зрив саміту.
 

Ще на цю тему