МЗС України – Лаврову: «Питання Криму – відкрите, і буде вирішене лише після деокупації»

14:00 01.09.2021

Саміт «Кримська платформа» за участі 47 держав світу і міжнародних організацій є «красномовним доказом того, що питання Криму – відкрите, воно у фокусі постійної міжнародної уваги й буде вирішене тільки після його деокупації».

Про це повідомила 1 вересня Крим.Реалії перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, коментуючи недавню заяву глави МЗС Росії Сергія Лаврова, що «Крим – справа вирішена».

«Міністр Лавров потроху стає одним із найгарячіших промоутерів «Кримської платформи». Він усе більше про неї згадує у своїх коментарях. А що стосується «Крим – справа вирішена» – це як у тій приказці: «Скільки разів не кажи «халва», в роті від цього солодше не стане», – зазначила в коментарі Крим.Реалії Еміне Джеппар.

Вона додала, що «вже зараз Росія може зробити перший розумний крок: приєднатися до Декларації «Кримської платформи».

У вівторок 31 серпня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заявив, що анексований Крим залишиться у складі Росії. При цьому він переконаний, що українська влада «вже давно це зрозуміла і прийняла».

У Кремлі не раз заявляли, що питання територіальної приналежності Криму, який Росія анексувала в 2014 році, закрите для обговорень. У 2014 році ЄС і США запровадили проти Росії санкції за анексію Криму.

У липні прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що Крим ніколи «не буде темою для угод».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що «Україна виведе Росію з Криму», а допоможе в цьому міжнародний майданчик із деокупації півострова – «Кримська платформа».
 

Ще на цю тему