В Одесі поліція почала розслідування за фактом спалаху COVID-19 у дитячому центрі «Молода гвардія»

19:21 17.08.2021

В Одесі поліція почала розслідування за фактом масового зараження COVID-19 у дитячому оздоровчому центрі «Молода гвардія».

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, про інфікування 19 дітей і дорослих у дитячому центрі, що розташований у Суворовському районі міста, правоохоронці дізналися в ході моніторингу мережі Інтернет.

Встановлено, що діти, які на початку серпня прибули сюди на відпочинок та оздоровлення, мали довідки про сприятливе епідеміологічне оточення. Однак вже через тиждень у кількох дівчаток і хлопчиків з'явилися ознаки гострої респіраторної хвороби. Всім їм були проведені діагностичні тести на COVID-19, у більшості неповнолітніх результати виявилися позитивними. Тому їх одразу ізолювали від інших дітей.

Згодом коронавірусну інфекцію експрес-тестами діагностували у ще кількох дітей та педагогів. Всі хворі зараз перебувають під постійним наглядом лікарів.

«Один з трьох таборів оздоровчого центру, в якому проживали хворі діти, закритий на карантин. Інші два табори працюють з дотриманням усіх належних норм», – стверджують у главку.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.

Як стало відомо, захворювання зафіксовано в дитячому оздоровчому центрі «Молода гвардія» (аналог кримського «Артеку»). Керівництво центру поінформувало журналістів про те, що ізольовано понад 40 дітей у віці 12-14 років і троє вожатих.

Станом на ранок вівторка підвищена температура була у п'ятьох неповнолітніх.

Довідка.

Український дитячий центр «Молода гвардія» перебуває у віданні Міністерства соціальної політики України.

Займає площу 30,8 га, розташований на березі Чорного моря.

Складається з постійно працюючих таборів «Зоряний» і «Сонячний», влітку відкривається третій табір – «Прибережний».

У кімнатах проживають 8-10 осіб.

Ще на цю тему