Скасували самоізоляцію й обсервацію для українців, які прибувають з ОРДЛО та Криму

13:01 17.06.2021

Для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій України з 17 червня 2021 року скасували обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки на території країни встановлено зелений рівень епідемічної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованій в Урядовому кур‘єрі постанові Кабміну від 16 червня 2021 року № 611, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що відповідними змінами, зокрема, передбачається звільнення від обов’язкової самоізоляції та обсервації громадян України, які прибувають як з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, так і з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь на контрольовані урядом України території, коли на території України встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

«Також на період, коли на території України встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного додатку «Дій вдома» не здійснюється», – додали у міністерстві. А також наголосили, що на період дії «зеленого» рівня ПЛР-тестування не потрібні.

Відтак, відсьогодні громадяни України, які вимушено проживають на тимчасово окупованих територіях, весь період дії «зеленої» зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ.

Як повідомлялося 16 червня, уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

При «зеленому» рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання.

Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

Ще на цю тему