Голова МЗС розповів, про що говоритимуть на зустрічі президенти України і США.

10:40 10.08.2021

Голова МЗС Дмитро Кулеба розповів, які блоки питань обговорять президенти США і України під час зустрічі у Вашингтоні 30 серпня.

За його словами, президенти обговорять три блоки питань: політичні, економічні та безпекові питання, пише ZN,UA.

«Під час цього візиту (голови МЗС і голови Офісу президента до Вашингтона - ред.) ми проговорювали змістовні, до речі, результати, з якими два президента вийдуть після зустрічі. Тому що будь-який результат потрібно готувати. Буде три блоки питань. Перший - це політичний. У нас з США з 2008 року діє стратегічне партнерство. Але, безумовно, за цей час все змінилося. і це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень. Другий - безпека. безумовно, протидію російському агресору, питання Донбасу, Криму, куди і як рухатимемося. Ми обговорювали кілька дуже конкретних ідей, поки не можу ними поділитися.

Третій - економіка. Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці, особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Ми можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом, фінансовими установами, і готуємо до візиту конкретні проекти з назвами, цифрами, термінами реалізації, які передамо на розгляд американської сторони», - розповів голова МЗС в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кулеба розповів, яким буде офіційний результат поїздки в Штати.

«(За результатами зустрічі - ZN,UA) буде спільний документ двох президентів, будуть підписані документи, деякі з них вже буквально на фінальній стадії обробки. Деякі вимагають додаткового опрацювання. Будуть конкретні документи за результатами візиту, в цьому я запевняю», - сказав він.

Як повідомлялося, 4 серпня 2021 голова МЗС Дмитро Кулеба і голова Офісу президента Андрій Єрмак провели у Вашингтоні ряд зустрічей з високопосадовцями з метою підготовки питань до візиту президента України в США.

Візит Зеленського в Вашингтон відбудеться після установчого саміту «Кримської платформи», участь в якому візьмуть делегації понад 30 країн, в тому числі представники США.
 

Ще на цю тему