На окупованому півострові з'явилися написи на підтримку Кримської платформи / Фото

10:00 06.08.2021

У тимчасово окупованому Криму з'явилися написи на підтримку Кримської платформи.

Про це в Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише Укрінформ.

«Сьогоднішні фотографії з тимчасово окупованого РФ Криму: написи на підтримку Кримської платформи, вчинені на в'їзді до Сімферополя з боку селища Молодіжне, в якому компактно проживають кримські татари», - написав Чубаров.

На фотографіях, опублікованих головою Меджлісу, написано: «Мы за Кримскую платформу», на них також зображені український тризуб і кримськотатарська тамга.

Як повідомлялося, в Україні 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи. Крім основного засідання, передбачається проведення 4 тематичних панелей про подальші кроки: про невизнання спроби анексії Криму, про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток і про відновлення прав кримськотатарського народу.

Кримська платформа - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Фото: facebook.com/dogrujol
 

Ще на цю тему