Кулеба та Єрмак прибули в Вашингтон для підготовки візиту Зеленського в США

12:00 04.08.2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак прибули у Вашингтон. 

Вони мають підготувати офіційний візит українського президента Володимира Зеленського в США. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Дмитра Кулебу у Facebook.

«Сьогодні (4 серпня) ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту президента України Володимира Зеленський до Вашингтона на запрошення президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня», - повідомив Кулеба.

За його словами, перша зустріч запланована на 8 ранку. Плануються зустрічі з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, Держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

«Станом на зараз президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена», - зазначив Кулеба.

Він також стверджує, що у президентів є «низка великих тем».

«Але якими б вони не були, не буде жодних «підвищених тонів» або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору», - додає глава МЗС України.

На думку Кулеби, важливим є те, що візит Зеленського відбудеться відразу після «наймасштабнішої в історії України міжнародної події» - установчого саміту Кримської платформи.
 

Ще на цю тему