Афінське передмістя евакуюють через лісові пожежі

08:00 04.08.2021

Сотні жителів, що мешкають поблизу лісової зони на північ від Афін, покинули свої будинки у вівторок через поширення сильної лісової пожежі на тлі аномальної спеки – найсильнішої за останні десятиліття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Спочатку вогонь спалахнув біля колишньої королівської літньої резиденції в Татої опівдні у вівторок, але тепер він поширився на передмістя Варимбомбі, поблизу кількох центрів верхової їзди, та на територію недалеко від житлового поселення Адамс, що спричинило його евакуацію та закриття ділянки національної магістралі поблизу.

«Ситуація зовсім нехороша. Пожежа прямує до Варимбомбі і дуже близько до будинків», - зазначив Спірос Вреттос, мер Ахарнона, до якого належить Варимбомбі.

Влада також евакуювала табір поблизу головної площі Варимбомбі, зеленого передмістя та популярного місця відпочинку для жителів міста з літніми будинками в цьому районі. Приблизно 80 дітей з табору доставили автобусом до найближчої станції метро, де їх забрали батьки.

Управління цивільного захисту Греції також розсилає сповіщення на мобільні телефони людей в районі пожежі, закликаючи їх залишити територію, а мешканцям околиць грецької столиці, таких як Ерітрея, рекомендується закривати вікна та димоходи, щоб уникнути потрапляння диму та попелу до їхніх будинків.

Ціла низка країн Південно-Східної Європи нині потерпає від потужної хвилі спеки та лісових пожеж.
 

Теми:

Ще на цю тему