Молдова відкликала для консультацій посла у Москві через секс-скандал

19:41 29.07.2021

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відкликало до Кишинева свого посла в Москві Володимира Головатюка для консультацій і прояснення компрометуючої інформації, яка з'явилася у ЗМІ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

«Відповідно до положень закону, Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції відкликало посла Володимира Головатюка до Кишинева на невизначений термін для консультацій, щоб уточнити, як управляти діяльністю дипломатичної місії, а також аспекти, пов'язані з його поведінкою», – зазначили у МЗС.

При цьому у відомстві не коментують сексуальний скандал, в якому, за повідомленням низки ЗМІ, замішаний Головатюк.

«До з'ясування всіх обставин цієї справи утримуємося від коментарів, що стосуються інформації, опублікованої у пресі, але підкреслюємо, що в міністерстві пропагується абсолютна нетерпимість до зловживань будь-якого роду», – йдеться у повідомленні МЗСЄІ.

Зазначається, що в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що посол Республіки Молдова в Російській Федерації Володимир Головатюк був замішаний у скандалі, пов'язаному з сексуальними домаганнями до співробітниці дипмісії в Москві.

Як повідомлялося раніше, у грудні минулого року Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відкликало Андрія Негуце з посади посла в Російській Федерації. Посол був відкликаний після того, як кілька коробок з анаболічними стероїдами були виявлені в мікроавтобусі з дипломатичними номерними знаками на митниці Паланка.

Ще на цю тему