«Олександр Охрименко» завершив ремонт на верфі «Нібулон»

08:30 29.07.2021

Пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» (A715) завершило ремонт на верфі «Нібулон».

Про це інформує Мілітарний.

Днями в акваторії Південного Бугу екіпаж відпрацював низку залікових навчань з метою підвищення бойового і професійного рівня особового складу.


Було перевірено роботу спеціального обладнання та головних двигунів на різних ходових режимах.

Протягом двох діб, військові моряки відточували свою майстерність у таких вправах, як тактичне маневрування, охорона та оборона судна на незахищеному рейді, надання допомоги кораблю, що зазнав лиха, боротьба за живучість судна тощо, – повідомляють у пресслужбі ВМС ЗС України.

Пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» призначений для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, воно може забезпечувати гасіння об’єктів як в порту, так і в морі.

Палуба судна «Олександр Охрименко»
«Олександр Охрименко» завершив ремонт на верфі «Нібулон». Палуба судна «Олександр Охрименко» Фото: ВМС ЗС України
Після повернення в пункт дислокації екіпаж розпочав остаточну підготовку пошуково-рятувального судна до участі у міжнародному навчанні «Дайв-2021», які проходитимуть з 01 по 06 серпня 2021 року в місті Констанца у Румунії.

В ході ремонту судно отримало новий колір, його перефарбовали з червоного, яким був у КП «Морська пошуково-рятувальна служба», у сірий.

Таким чином його колір відповідає іншим кораблям, суднам та катерам Військово-Морських Сил ЗС України.

Нагадаємо, що пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» зайшло на суднобудівну верф компанії «Нібулон» для проведення ремонту у травні.

Головні роботи стосуються робіт на головній енергетичній установці (ГЕУ) судна, також на ньому проведуть ремонту корпусу, різних систем життєдіяльності та інші роботи.

29 серпня 2019 року Міністерство інфраструктури України передало Військово-Морським Силам Збройних Сил України пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» з розпорядження Адміністрації морських портів України.

13 листопада 2019 року відбулась урочиста церемонія підняття прапору ВМС ЗС України на пошуково-рятувальному судні «Олександр Охрименко».

Аварійно-рятувальне судно проекту 2262 «Олександр Охрименко» було побудоване на сінгапурській судноверфі Keppel Fels для СРСР. Спуск на воду відбувся у 1987 році як «Светломор-4».

Наприкінці 1992 року його зарахували до складу експедиційного загону аварійно-рятувальних і підводно-технічних робіт Чорноморського морського пароплавства, а в 2012 році воно отримало нове ім’я «Олександр Охрименко» і перейшло до складу Морської аварійно-рятувальної служби (МАРС). Пізніше судно передали в розпорядження Адміністрації морських портів України.

Короткі технічні характеристики судна:

Водотоннажність: 1258 тонн (порожнім) 2258 тонн (повна)
Довжина: 61 метри
Ширина: 14 метри
Осадка: 3,7 м (порожнім), 4,5 (повним)
Висота борту: 6 метри
Енергетична установка: дизельна, Wartsila 8R22HFD (2 по 1300 кВт); 3 дизель-генератори Volvo Penta (по 190 кВт)
Дальність ходу: 5800 миль
Швидкість: до 12 вузлів (6 вузлів економічний хід)
Автономність: до 30 діб
Екіпаж: 26 осіб (проектна), 37 максимальна (по кількості місць в каютах)

Ще на цю тему