Фрегат «Гетьман Сагайдачний» зайшов на ремонт на «Нібулон»

16:01 05.07.2021

Флагман ВМС ЗС України фрегат «Гетьман Сагайдачний» (F130) зайшов на ремонт на cуднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон» у Миколаєві.

Про це інформує Мілітарний.

Корабель зайшов на підприємство 3 липня 2021 року, коли він вийшов з Одеси, та зараз ошвартований біля стінки заводу.

Поки не відомо який обсяг робіт заплановано провести на флагмані національного флоту та чи включають вони роботи з модернізації про які вже тривалий час йде мова.

За інформацією озвученою у Паспорті бюджетної програми на 2021 рік, цьогоріч на модернізацію флагмана ВМС ЗС України фрегату «Гетьман Сагайдачний» заплановано виділить 436 млн гривень, у цю суму також включено ремонт корабля.

Раніше ми повідомляли, що на флагмані ВМС ЗС України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» модернізують РЛС виявлення надводних цілей МР-750 «Фрегат-МА».

Проводить ці роботи державне підприємство «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація», яке є співвиконавцем у ремонті та модернізації головного корабля національного флоту.

Також у червні 2020 року з’явилась інформація про ремонт паливної апаратури газотурбінної установки флагману національного флоту, роботи проведе ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» з Миколаєва.

Попередній доковий ремонт корабля відбувався у 2017 році на ПАТ «Іллічівському судноремонтному заводі», з яким підписало угоду ПрАТ «Кузня на Рибальському, що було виконавцем угоди.

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» у доці Фото з відкритих джерел

Вибір ремонтного майданчику відбувся по відкритій процедурі у системі Prozorro та обійшовся державному бюджету у 14,5 млн гривень.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Миколаївська суднобудівна верф», що запропонувало більшу ціну за той же обсяг робіт.

Доковий ремонт стосувався корпусних, механічної й електричної частин військового корабля. Перед цим подібний обсяг робіт на єдиному українському фрегаті був проведений у 2021 році.

Ще на цю тему