Молдова посилила правила в'їзду і змінила «карантинний» список країн

19:41 22.07.2021

На території Республіки Молдова з 19 липня посилили заходи щодо профілактики та протидії поширенню COVID-19 під час перетину кордону громадянами на в’їзд в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що на території Молдови буде встановлюватися список країн з високим або низьким епідеміологічним ризиком розповсюдження захворювання COVID-19. Список країн, віднесених до «червоної» або «зеленої» зон, буде оновлюватися щотижня (в п’ятницю) та набуде чинності з понеділка наступного тижня. Список публікуватимуть на офіційних вебсторінках державних органів Молдови.

«Громадянам, які будуть прибувати в Молдову з країн «зеленої» зони, в яких перебували протягом останніх 14 днів (включаючи тих, які в транзитному порядку перетинали країни «червоної» зони в термін, що не перевищує 24 години) необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений не більше ніж за 72 години до перетинання кордону», – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що ті громадяни, які будуть прибувати в Молдову з країн «зеленої» зони без негативного ПЛР-тесту на COVID-19, зобов’язані проходити 14-денну самоізоляцію.

«Водночас не потрібний негативний ПЛР-тест на COVID-19, а також 14-денна самоізоляція при в’їзді в Молдову з країн «зеленої» зони для громадян, які пройшли повний курс вакцинації, після якого минуло не менше 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), дітям до 6 років, громадянам, що прямують транзитом по території Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин) та іншим визначеним категоріям», – ідеться в повідомленні.

Громадяни, які будуть прибувати в Молдову з країн «червоної» зони, зобов’язані пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Виключення, зокрема, становлять громадяни, що пройшли повний курс вакцинації після якого минуло не менше 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), діти до 6 років, громадяни, що прямують транзитом по території Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин), а також діти віком від 6 до 18 років, при пред’явленні негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не більше ніж за 72 години до перетинання кордону.

Зазначається, що особи, які будуть знаходитися на самоізоляції в Молдові, зможуть її завершити після 7-го дня у випадку здачі ПЛР-тесту на COVID-19, результат якого буде негативним.

Також прикордонники Молдови звертають увагу на те, що довідки про негативний ПЛР-тест, проходження курсу вакцинації або наявність антитіл до COVID-19 мають бути румунською, англійською, французькою, німецькою, італійською або російською мовами.

Як повідомлялося раніше, 21 липня Словацька Республіка відкрила кордони для подорожей вакцинованих українців.

Ще на цю тему