Байден прийме Зеленського у Вашингтоні 30 серпня, - Білий дім

08:20 22.07.2021

Візит президента України Володимира Зеленського до США запланований на 30 серпня. 

Про це УНН повідомляє з посиланням на Білий дім.

«Президент Байден з нетерпінням чекає, щоб привітати Президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня 2021 року. Цей візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму, нашу тісну співпрацю у питаннях енергетичної безпеки та підтримку зусиль президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях», — йдеться в повідомленні.

Раніше тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент повідомляв, що президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден зустрінуться цього літа.

Зеленський 7 червня повідомив, що в ході телефонної розмови з американським лідером отримав запрошення відвідати Білий дім в кінці липня цього року. У зв’язку з цим міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що питання залучення США до врегулювання на Донбасі стане ключовим під час візиту Зеленського в Білий дім.

В адміністрації США заявляли 15 липня, що плани організації візиту президента України Зеленського в столицю США цього літа залишаються в силі, але не уточнили, чи відбудеться цей візит до кінця липня.
 

Ще на цю тему