Кримський адвокат написав скарги через участь Бекірова в суді з температурою

17:20 14.07.2021

Адвокат Едем Семедляєв написав три скарги у зв'язку з рішенням головуючого в російському суді про продовження слухання за участю його підзахисного Ремзі Бекірова, попри його високу температуру.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Юрист Едем Семедляєв звернувся до голови Південного окружного військового суду, начальнику відділення судових приставів і до прокуратури Ростовської області зі скаргою через халатність лікаря швидкої допомоги та дії головуючого судді Олега Волкова, які допустили на слухання у справі «Хізб ут-Тахрір» підсудного Ремзі Бекірова з високою температурою та ознаками вірусного захворювання», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку засідання Бекіровим було подано клопотання про виклик йому швидкої допомоги у зв'язку з погіршенням самопочуття. Лікар, що прибув до будівлі суду, констатував у хворого температуру 38,7, а також інші ознаки вірусного захворювання, проте заявив, що підсудний може брати участь у процесі. Експрес-тестів на наявність коронавірусної інфекції у медиків не виявилося.

Головуючий суддя Волков продовжив розгляд у справі, що, на думку адвоката, грубо порушує положення у боротьбі з COVID-19.

Як повідомлялося, у вівторок, 13 липня, в ході засідання російського суду у другій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язню, журналісту Ремзі Бекірову стало погано, проте лікарі, що прибули до суду, повідомили, що він може продовжити брати участь у процесі.
 

Ще на цю тему