Навчання Sea Breeze 2021 продемонстрували спроможність країн-учасниць спільно виконувати завдання за стандартами НАТО

09:30 13.07.2021

Міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021, які стартували 28 червня ц. р. в Чорному морі та стали наймасштабнішими за понад 20 років, завершилися.

Про це повідомляє сайт РНБО.

У Чорному морі, а також на Херсонщині і Миколаївщині тренувалися понад 5 тисяч військових з 32 країн. Ці навчання продемонстрували спроможність країн-учасниць спільно виконувати завдання за стандартами НАТО.

10 липня в Одесі в Будинку офіцерів відбулася офіційна церемонія закриття навчань.

Під час урочистостей, за дорученням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, за вагомий внесок в справу гарантування національної безпеки і оборони України, допомогу щодо захисту незалежності та суверенітету України, високий професіоналізм, та з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗС України нагрудним знаком «Захиснику України» нагороджено капітана 2-го рангу, командира корабля HMS Defender Вінса Оуена.

За сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, проявлену особисту мужність та героїзм при виконанні військового обов’язку та з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗС України нагрудним знаком «Захиснику України» нагороджено генерал-лейтенанта, командувача морської піхоти ВМС ЗС України Юрія Содоля.

Медаллю «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеню нагороджено військовослужбовців ВМС ЗС України.

Ще на цю тему