Президент журі Каннського фестивалю назвав Путіна «гангстером без моралі і совісті»

09:40 08.07.2021

Президент журі 74-го Каннського кінофестивалю культовий американський режисер Спайк Лі назвав колишнього президента США Дональда Трампа, лідера Бразилії Жаіра Болсонару і Росії Володимира Путіна «гангстерами» у яких немає «ні моралі, ні совісті». 

Про це повідомляє The Hollywood Reporter, пише ZN,UA.

На прес-конференції журналістка поставила запитання про агресію Росії проти Грузії.

«Цим світом правлять гангстери - агент Оранж, бразильський хлопець і Путін. Вони гангстери і будуть робити те, що хочуть. У них немає ні моралі, ні совісті. І ми повинні виступити проти таких гангстерів», - відповів Спайк Лі.

У 2018 році в інтерв'ю CNN Спайк Лі назвав Трампа «агентом Оранж». «Агент Оранж» - це неформальна назва отруйної суміші дефоліантів і гербіцидів синтетичного походження, яку американські військові розпилювали над лісами в ході В'єтнамської війни. Мільйони в'єтнамців і тисячі американських солдатів постраждали від цієї речовини, що викликає серйозні захворювання, деякі зі смертельними наслідками.

Бразильський хлопець - це, очевидно, президент Бразилії Жаір Болсонару, який відомий своїми вкрай правими, консервативними поглядами і симпатіями до диктаторських режимів.

З 6 по 17 липня 2021 пройде 74-й Міжнародний Каннський кінофестиваль. На ньому покажуть два фільми від України - документальний фільм Сергія Лозниці «Бабин яр. Контекст» і ігрова стрічка «Ольга», нагадує видання.
 

Ще на цю тему