В МЗС Грузії розповіли, чи бачать шлях до НАТО для України та Грузії без ПДЧ

17:11 05.07.2021

В МЗС Грузії вважають, що План дій щодо членства в НАТО є важливим інструментом для майбутнього членства Грузії та України, але головне, щоб двері Альянсу залишалися відчиненими.

Як повідомляє кореспондент Європейська правда, про це сказав заступник міністра закордонних справ Грузії Лаша Дарсаліа у рамках форуму «Україна 30. Міжнародна політика».

На запитання про те, чи є реалістична можливість, щоб Україна і Грузія стали членами НАТО, не проходячи через етап ПДЧ, він сказав, що дуже важливо, щоб союзники «вказали напрямок».

З іншого боку, зазначив він, План дій щодо членства – «це інструмент, а не самоціль», а значно більшу вагу має готовність країн працювати в Альянсі. 

«Які б не були інструменти - ми готові користуватися ними. Тобто, і так, і ні. Це залежить від конкретних обставин. Важливо те, щоб було відчинене вікно можливостей», – зазначив Лаша Дарсаліа.

Нагадаємо, раніше у рамках форуму міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде членом НАТО і питання стоїть лише щодо ціни і часу, які вона за це заплатить. 

Ще на цю тему