Sea Breeze:  РФ влаштувала маневри своєї авіації над Чорним морем

10:15 04.07.2021

Під час проведення військових навчань Sea Breeze-2021 за участі України та низки країн-членів НАТО, російські військові паралельно влаштували маневри своєї авіації над Чорним морем.

Як пише Українська правда, про це повідомили у Міноборони Росії.

28 червня в Одесі НАТО, Україна та союзники розпочали масштабні навчання Sea Breeze. Маневри триватимуть до 10 липня у північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

Водночас російське оборонне відомство влаштувало навчально-бойові польоти в регіоні – в небо підняли багатоцільові винищувачі Су-30СМ, фронтові бомбардувальники Су-24М, винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувачі-перехоплювачі Су-27.

У повідомленні Міноборони РФ йдеться, що літак-амфібія Бе-12 виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря, а роль кораблів умовного противника виконували великі десантні кораблі «Саратов» та «Орськ».

Загалом навчальні завдання виконували більш як 10 літаків зі складу Морської авіації і ППО Чорноморського флоту та авіації ПВО.

Дослівно: «Для знищення «противника» в морі льотчики виконували захід на бойовий курс в складі пар і поодиноко з відпрацюванням умовних ракетних і бомбових ударів по мішеневих позиціях, що імітували загін надводних кораблів умовного супротивника».

Раніше повідомлялось, що російські кораблі, паралельно з Sea Breeze, провели бойові стрільби в Чорному морі 

Традиційні україно-американські навчання Sea Breeze у 2021 році є рекордними за кількістю учасників – 32 кораблі, 40 літаків, 18 команд спеціального призначення – загалом 5 тисяч особового складу з 32 країн.

Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту через міжнародні військові навчання України і союзників Sea Breeze-2021.

З огляду на це російське посольство у Вашингтоні опублікувало заяву, в якій йшлося, що «розмах та агресивна природа» військових навчань SeaBreeze «не відповідають безпековим потребам у Чорному морі». На думку Москви, ці військові маневри нібито «підвищують ризики ненавмисних інцидентів» та «надихають мілітаристські амбіції України». Росія закликала США та союзників Вашингтону припинити військові операції в Чорному морі.
 

Ще на цю тему