У Раді відкрилася виставка на честь річниці відновлення Курултаю

18:21 29.06.2021

Сьогодні, 29 червня, у Верховній Раді відкрилася виставка «Відродитися, щоб жити на своїй землі…» на честь 30-ї річниці створення ІІ Курултаю кримськотатарського народу.

Виставку з 65 архівних фотографій розмістили в одному з холів українського парламенту.

Виставку урочисто відкрив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Також були присутні лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв і заступники голови Меджлісу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, а також члени Меджлісу кримськотатарського народу Різа Шевкієв, Гаяна Юксель і Ескендер Барієв.

Фотографії висвітлюють важливі події у новітній історії кримськотатарського народу, що відбувалися 30 років тому — відновлення Курултаю після 73-річної вимушеної перерви, а також повернення і облаштування корінного народу на своїй батьківщині.

Виставка до річниці відновлення Курултаю кримськотатарського народу продовжиться до 3 липня, після чого її повезуть в інші міста України, — зазначив Чубаров.

Нагадаємо, 26 червня 1991 року відкрилася перша сесія Курултаю кримськотатарського народу ІІ скликання, де було оголошено про свою спадкоємність за І Курултаєм, який відбувся у 1917 році у Бахчисараї.

 

Ще на цю тему