США перевірять хід будівництва на Азовському морі бази за стандартами НАТО для Морської охорони Держприкордонслужби

18:40 24.06.2021

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін 25 червня перевірить будівництво військового містечка для дивізіону катерів та відділу спеціальних дій Морської охорони Держприкордонслужби.

Як повідомляє Держприкордонслужба, будівництво відбувається в рамках реалізації міжнародного проєкту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки під егідою Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження, Державного департаменту США, пише Центр журналістських розслідувань.

«Практична реалізація всього проєкту передбачає будівництво та облаштування за стандартами NATO в Бердянську і в Маріуполі місць розташування й несення служби підрозділів Морської охорони та активізацію модернізації системи технічної підтримки Морської охорони. В рамках робочої поїздки на схід України відбудеться візит Тимчасово повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін на будівництво військового містечка для дивізіону катерів та відділу спеціальних дій Морської охорони. У заході також візьме участь начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур», – повідомляє Держприкордонслужба.

  • У листопаді 2020 року стало відомо, що США побудують військові містечка в Бердянську та Маріуполі для підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби України для покращення охорони кордону в Азовському морі. Метою проекту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони ДПСУ урядом США через Програму з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження зброї масового ураження, Державний департамент США.
  • У 2020 році завдяки підтримці партнерів стартувало облаштування пунктів базування Морської охорони в Бердянську та Маріуполі, крім того, було розгорнуто Бердянський дивізіон катерів.
  • У липні 2020 року МВС України підписало контракт на будівництво патрульних катерів FPB 98 MKI для Державної прикордонної служби України з французькою ОCEA за участю компанії «Нібулон». Проєкт передбачає протягом трьох років будівництво для Держприкордонслужби України 20 сучасних патрульних катерів.

Ще на цю тему