Королівському флоту «не завадять» ходити біля берегів Криму — Міноборони Британії

18:20 24.06.2021

Флоту Великої Британії «не завадять» ходити біля берегів анексованого РФ Криму. 

Про це міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, коментуючи інциндет, що стався напередодні. Він додав, що королівський флот завжди дотримуватиметься міжнародного морського права, передає ZN,UA з посиланням на The Times.

При цьому глава МЗС Британії Домінік Рааб уточнив, що опис Росією інциденту у зв'язку з проходом британського корабля біля берегів Криму «передбачувано неправильний». Він уточнив, що есмінець здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.

Міністр оборони Британії запевнив, подібні ситуації, пов'язані з дезінформацією, відбуваються регулярно.

«Дезінформація - це те, що приходить і йде з Росією. Це те, що ми спостерігаємо регулярно. Ми не здивовані цим, ми готові до цього», - підсумував Уоллес.

Нагадаємо, 23 червня ЗМІ з посиланням на Міноборони РФ повідомили про те, що російські військові в окупованому Криму «відкрили попереджувальний вогонь» в напрямку британського есмінця Defender.

За версією РФ, о 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель здійснив постріли, а о 12:19 літак Су-24М скинув за курсом есмінця чотири осколково-фугасних авіаційних бомби ОФАБ-250.

Невдовзі британські військові заперечили обстріл свого есмінця в Чорному морі.
 

Ще на цю тему