Резолюція ПАРЄ - важлива підтримка постраждалим від утисків окупантів - Джапарова

12:20 24.06.2021

Прийнята ПАРЄ резолюцію по ситуації з кримськими татарами є важливим проявом підтримки тим, хто страждає від переслідувань окупаційної влади. 

Про це перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова написала в Facebook, передає ZN,UA.

«Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію по ситуації з кримськими татарами. Це важливий прояв підтримки тим, хто в окупованому Криму продовжує страждати від політичних і релігійно мотивованих переслідувань російської окупаційної влади», - підкреслила вона.

Незважаючи на всі маніпуляції і дезинформаційні кампанії Москві не вдалося приховати факти вбивств, насильницьких зникнень, тортур, постановочних судових процесів, дискримінації представників кримськотатарського народу, знищення його представницьких інститутів і національної ідентичності кримськотатарського народу - здійснення всіх протиправних практик, які створюють атмосферу страху, ворожнечі і беззаконня в Криму.

Перший заступник глави МЗС висловила вдячність доповідачці Торхільдур Сунні Аеварсдоттір за ґрунтовну доповідь, українським парламентаріям - за прекрасну роботу і всім партнерам України - за непохитну підтримку в боротьбі за відновлення територіальної цілісності України і захист прав людини на окупованих територіях.

Раніше повідомлялося, що Комітет Парламентської асамблеї Європи з питань рівності і недискримінації прийняв більшість поправок в резолюції по кримським татарам від України.
 

Ще на цю тему