Денісова закликала РФ пустити моніторингові місії в затоплений Крим

09:20 24.06.2021

Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати безперешкодний та повний доступ до тимчасово окупованого Криму для міжнародних моніторингових місій після повеней на півострові.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

«Висловлюю щирі співчуття постраждалим внаслідок повеней на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Бездіяльність окупаційної влади РФ щодо забезпечення належного функціонування інфраструктури на півострові призвела до катастрофічних наслідків з людськими жертвами. На тлі складної санітарно-епідеміологічної ситуації через COVID-19 населенню тимчасово окупованого Криму загрожує поширення нових інфекційних хвороб», - наголосила Денісова.

Вона нагадала, що, згідно з міжнародним гуманітарним правом, держава-окупант відповідає за додержання та захист прав людини на окупованих нею територіях.

«РФ повинна невідкладно виконати вимоги резолюції Генеральної асамблеї ООН №75/192 та забезпечити безперешкодний та повний доступ до тимчасово окупованого Криму для міжнародних моніторингових місій, зокрема Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - заявила Денісова.

Вона закликала міжнародних партнерів посилити взаємодію аби змусити Росію виконувати зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом.

В окупованому Росією Криму підтопило ряд населених пунктів після сильних опадів. На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації.

В Ялті двоє людей вважаються зниклими безвісти, постраждали понад 20 людей.
 

Ще на цю тему