Британія та Україна домовилися про реалізацію проектів морського партнерства / Фото

07:50 22.06.2021

21 червня в Одесі на борту есмінця HMS DEFENDER міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України.

Меморандум передбачає спільне проектування та будівництво військових кораблів в Україні та Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств та будівництво двох баз ВМС України, пише British Embassy Kyiv у Фейсбуці.

Це наступний крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях.

Свідками церемонії підписання стали Президент України Володимир Зеленський, Перший Морський Лорд Великої Британії, адмірал Тоні Радакін та Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Учасники церемонії також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських та американських військових на борту корабля.

HMS DEFENDER прибув до Одеси минулої п’ятниц, 18 червня. Він став уже другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх кількох тижнів, після HMS TRENT.

Спільні морські проекти та регулярні візити військових кораблів є важливими прикладами тісних зв’язків між Британією та Україною, ознаками партнерства та дружби.

Фото: British Embassy Kyiv

Ще на цю тему