Суперечить ринку: в РФ відреагували на умову України щодо «Північного потоку-2»

20:41 17.06.2021

Вимоги української сторони щодо запуску газопроводу «Північний потік-2» суперечать принципам ринкової економіки. І умови треба обговорювати зі сторонами цього проекту.

Про це на брифінгу заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, передає ТАСС.

«У цьому проекті закладена не політика, а вигода. Висунення Україною або якимись іншими країнами якихось умов запуску, експлуатації газопроводу, крім існуючих правових норм, просто суперечить загальновизнаним ринковим принципам, на яких і мають будуватися міжнародні торговельно-економічні відносини», – відповіла вона.

За її словами, цей газопровід є суто комерційним проектом.

«Я хотіла б нагадати і пану (міністру закордонних справ України, - ред.) Кулебі, і взагалі київському режиму, що це комерційний проект, який вигідний тим країнам і тим партнерам, які в ньому беруть участь», – додала Захарова.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що «Північний потік-2» становить загрозу і умовою його запуску повинна бути деокупація українських територій.

Президент України Володимир Зеленський в черговий раз зазначив, що виступає проти запуску газопроводу «Північний потік-2» і можливих компенсацій.

Ще на цю тему