В Криму «суд» відхилив апеляцію редактора газети Qırım, якого оштрафували за згадування Меджлісу

10:20 16.06.2021

У «Залізничному районному суді» Сімферополя відбувся розгляд апеляційної скарги на ухвалу «мирового суду» щодо головного редактора газети «Къырым» Бекіра Мамутова.

Мамутов звинувачується за ст. 13.15 КпАП РФ («Зловживання свободою масової інформації»), пише Кримська правозахисна група.

«Суддя» Олена Тощева залишила чинною постанову суду першої інстанції, а апеляційну скаргу не задовольнила. Редактор газети зауважив, що досі не вирішив, чи оскаржуватиме це рішення в суді касаційної інстанції.

Як повідомляла Кримська правозахисна група, Роскомнагляд подав до суду на головного редактора газети «Къыры» («Qırım») Бекіра Мамутова, оскільки в одному з номерів видання Меджліс кримськотатарського народу був згаданий без зауваги про те, що ця організація позиціонується в Росії як екстремістська.

20 квітня 2021 року в окупованому Криму «мировий суд» Київського району Сімферополя оштрафував на 4 тис рублів головного редактора кримськотатарської газети Qirim («Къырым») Бекіра Мамутова за публікацію доповіді Генерального секретаря ООН, в якому згадувався Меджліс кримськотатарського народу, без позначення, що його діяльність заборонена в Росії і окупованому Криму.
 

Ще на цю тему