З Кримом: В російській Держдумі закликали заборонити форму збірної України

10:21 07.06.2021

Стало відомо, в якій формі збірна України виступатиме на Євро-2020, старт якого намічений на 11 червня.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

Особливістю форми є те, що на неї нанесено контур карти України.

«Головним атрибутом форми стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця. Це найцінніше для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної Батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, Дніпром, Львовом, Одесою і всіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну», – зазначив Павелко.

«Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони будуть битися за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода буде підтримувати їх у кожному матчі», – додав він.

Лого УАФ на формі розташоване в центрі, а зліва на грудях - ігровий номер. Ззаду під коміром нанесений напис «Слава Україні!», а на внутрішній стороні - «Героям слава!»

Форма буде представлена в трьох кольорах: жовтому, синьому і білому.

Не встигли в Україні презентувати форму, в якій футбольна збірна виступатиме на чемпіонаті Європи з футболу, як у Росії розпочалася істерика. Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищев навіть закликав заборонити нашій команді виходити в таких футболках на поле.

«Сподіваюся, цю форму заборонять. Цей вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях. УЄФА має відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям», – сказав Свищев в бесіді з кореспондентом «Чемпіонату».

Ще на цю тему