В Україні з понеділка запрацюють освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна»

09:20 04.06.2021

C 7 червня для абітурієнтів з непідконтрольних територій на базі українських університетів починають роботу освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна».

Про це нагадав заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко в програмі «Официальный разговор» телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

«Це 140 університетів Міністерства освіти і науки, три університети Міністерства внутрішніх справ, 14 університетів Міністерства культури та інформаційної політики, університети системи Міністерства охорони здоров'я. Весь алгоритм вступу діти можуть дізнатися дистанційно на спеціалізованих сайтах, як минулого року», – зазначив Вітренко.

За його словами, під час вступної кампанії працюватиме «гаряча лінія», де абітурієнти зможуть отримати консультацію фахівців.

Вітренко нагадав, що абітурієнти з не підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму зможуть вступати до українських вишів без результатів ЗНО.

«Діти з непідконтрольних територій вступають без зовнішнього незалежного оцінювання за результатами тестування, яке вони проходитимуть в один день. Все буде зроблено, як і минулого року. Для того, щоб кожна бажаюча дитина потрапила в Україну і навчалася в Україні», – зазначив чиновник.

Як повідомлялося раніше, для організації вступу до закладів вищої, професійної передвищої і професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» затверджено новий порядок приймання осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донецької і Луганської областей.

Міністерство освіти і науки оприлюднило покрокову інструкцію для вступників з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей у 2021 році.

 

Ще на цю тему