Зеленський і сенатори США обговорили надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО

20:45 02.06.2021

Президент України Володимир Зеленський у середу, 2 червня, зустрівся з американськими сенаторами.

Однією з тем переговорів стало надання нашій країні Плану дій щодо членства в НАТО, пише ZN.UA.

«Ми сильно відчуваємо, що для України важливо мати міцний зв'язок із Заходом. На мою думку, частиною цього зближення України є просування процесу надання ПДЧ у НАТО для України», - зазначив за підсумками зустрічі голова європейського комітету Сенату США Кріс Мерфі.

На думку демократа, надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО буде наступним логічним кроком щодо членства нашої країни в Альянсі, пише «Інтерфакс-Україна».

Мерфі нагадав про реформи, які Україна вже зробила, щоб стати членом НАТО, а також про ті додаткові, які ще належить зробити. До реалізованих сенатор відніс громадянський контроль над Збройними силами та модернізацію армії.

«Я сподіваюся, що ми зможемо зробити наступний крок щодо ПДЧ для України, щоб ми могли прийняти Україну до спільноти вільних країн, яким цікаво, що відбувається на східному кордоні України, тому це в інтересах не лише України, але всіх демократій», - додав він.

Сенатор-республіканець Роб Портман нагадав про те, що НАТО є не тільки альянсом безпеки, але також альянсом цінностей. Тому реалізація політичних реформ наблизить Україну до членства в ЄС і НАТО.
 

Ще на цю тему