«Доведеться Путіна попросити, щоб він мене відвіз»: Лукашенко про відкриття рейсів до Криму

19:21 01.06.2021

Самопроголошений лідер республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив про те, що рейси з Мінська до Криму вже знаходяться в опрацюванні.

Про це він сказав на нараді з питань співпраці з Росією, передає УНН з посиланням на відео наради, опубліковане в Telegram-каналі «Пул первого».

«Україна закрила для нас небо. У нас є свій санаторій в Криму, куди люди завжди їздили, літали. Щоб не загострювати відносини, ми через Україну, хто на поїзді, хто на автомобілі, хто на літаку. Зараз закрили небо. Я Путіну сказав: «Ти подумай, як нам потрапити в Крим. Не через Польщу ж ми полетимо:туди теж не пускають», – заявив Лукашенко.

За його словами, Білорусь і Росія пропрацюють це питання.

«Але ми не можемо заборонити летіти в Крим через Україну... Я пам'ятаю, я задав питання Порошенко (ще він був Президентом): «А як мені тепер в Крим потрапити?». «Не питання. Я тебе прошу: тільки через Україну». Я кажу: «Зрозумів». Сьогодні я б хотів задати питання Зеленському: а при бажанні полетіти до Криму, мені як сьогодні? Тільки через Росію. Тому мені доведеться президента Путіна попросити, щоб він мене відвіз до Криму», – додав Лукашенко.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін 28 травня провели зустріч в Сочі. Перед її початком Лукашенко сказав, що будуть обговорювати заходи для того, «щоб економіка не завалилася».

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, українським авіакомпаніям і літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь, а білоруським літакам з 29 травня – в авіапростір України.

Це було зроблено після того, як Мінськ 23 травня, за повідомленнями, підняв в повітря військовий літак, щоб змусити пасажирський літак Ryanair приземлитися.

Після цього білоруська влада затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який знаходився на борту посадженого літака, що викликало міжнародний резонанс.


 

Ще на цю тему