Джеппар і Таре обговорили підтримку Албанією «Кримської платформи»

17:40 27.05.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар і заступник міністра Європи та закордонних справ Албанії Агрон Таре провели спільну відеоконференцію щодо ситуації на окупованому півострові.

Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ, пише QHA.

Джеппар поінформувала албанського колегу щодо продовження систематичних порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Вона представила структуру, пріоритети та основні цілі «Кримської платформи».

Ця ініціатива — інструмент, що дозволить Україні повернути тему незаконної окупації Росією Криму на міжнародний порядок денний, — зазначила перша заступниця міністра.

Джеппар також акцентувала увагу на тому, що консолідація зусиль у рамках «Кримської платформи» перетворить її на міжнародний майданчик підтримки деокупації півострова, де співпраця відбуватиметься одночасно на різних рівнях: як між офіційними представниками держав, так і в рамках експертного середовища.

У цьому контексті диломатка поновила запрошення Албанії взяти участь в інавгураційному саміті «Кримської платформи» 23 серпня у Києві.

Заступник міністра Європи та закордонних справ Албанії підтвердив незмінність позиції його країни щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Він наголосив, що Албанія також підтримує ініціативу України щодо створення «Кримської платформи».

Під час бесіди співрозмовники також обговорили співпрацю в рамках міжнародних організацій, зокрема в контексті просування кандидатури України на виборах до складу виконавчих рад ЮНЕСКО та Всесвітньої туристичної організації.
 

Ще на цю тему