Екологи у Німеччині знову подають в суд на дозвіл продовжити укладання «Північного потоку–2»

15:41 18.05.2021

Німецькі екологи з природоохоронної організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) збираються оскаржити рішення Федерального відомства із судноплавства і гідрографії (BSH) про негайне виконання дозволу на укладання труб для газопроводу «Північний потік – 2» в водах ФРН.

Про це повідомляється в оприлюдненій напередодні заяві DUH, передає УНН.

«Deutsche Umwelthilfe (DUH) вживає подальших юридичних заходів проти несподівано схваленого продовження «Північного потоку – 2»... Асоціація охорони навколишнього природного середовища критикує... наказ BSH та оголошує подальші юридичні кроки, щоб відновити призупиняючий ефект власного позову та зупинити будівельні роботи», – йдеться у заяві.

«Тепер ми звернемося до адміністративного суду Гамбурга, щоб відновити призупиняючий ефект нашого позову. Ми вичерпаємо всі юридичні засоби, щоб зупинити подальше будівництво цього застарілого мегапроекту», – заявив керівник організації Саша Мюллер-Креннер.

Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії (BSH) 17 травня повідомило, що дозволило прокласти ще частину газопроводу «Північний потік – 2» у водах Німеччини – рішення стосується ділянки у два кілометри біля межі німецьких і данських територіальних вод.

Перед цим екологи із Naturschutzbund Deutschland (NABU) та Deutsche Umwelthilfe звернулись до суду проти січневого дозволу на подальше будівництво «Північного потоку – 2» у німецькій ВЕЗ до кінця травня через перелітних птахів. Через це до кінця травня не було дозволу на будівництво, пояснили у BSH.

Робота над суперечливим трубопроводом по дну Балтійського моря «Північний потік – 2» у водах Данії майже завершена. У водах Німеччини бракує менше 20 кілометрів.

Проти будівництва газопроводу активно виступають США, Україна та країни Балтії, які побоюються посилення впливу Росії на європейському енергетичному ринку.

Натомість уряд у Берліні стверджує, що «Північний потік – 2» є передусім економічним проєктом, наголошуючи водночас на необхідності збереження за Україною статусу транзитера газу.

Ще на цю тему