Блінкен назвав свій візит в Україну продуктивним

12:40 07.05.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який приїжджав до України 6 травня, вважає, що його зустріч з президентом Володимиром Зеленським була продуктивною. 

Про це він написав у Twitter, пише ZN,UA.

«Продуктивне проведення часу в Києві з президентом України Володимиром Зеленським та з усіма, з ким я зустрівся», - написав глава американської дипломатії.

При цьому він нагадав, що Штати «сповнені рішучості перед лицем російської агресії» і готові підтримати проведення реформ в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув в Україну ввечері 5 травня. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумком зустрічі з Блінкеном заявив, що його візит є вагомим внеском у безпеку і успіх держав і всього євроатлантичного простору.

Під час прес-конференції з президентом України Блінкен, серед іншого, сказав, що значна кількість військ Росії залишається біля кордонів з Україною. А президент назвав кількість російських військових в Криму, Донбасі і у наших кордонів.

Зеленський ухилився від питання про НАК «Нафтогаз», в той час як Блінкен першою назвав реформу корпоративного управління, яку очікують від Києва. Глава Держдепу США знову нагадав про необхідність боротьби з корупцією в Україні, а Зеленський зазначив, що це буде фундаментальний рік у відносинах між Україною і США.
 

Ще на цю тему