Партія Санду оголосила акцію на підтримку конституційного суду Молдови

11:45 26.04.2021

У Молдові партія «Дія і солідарність» (PAS), яку раніше очолювала чинний президент Мая Санду, закликала громадян вийти 26 квітня до стін конституційного суду, щоб висловити йому підтримку.

Як передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker, про це повідомили у пресслужбі партії.

«Ми переживаємо дуже напружені й важливі для нашої країни моменти. Це не гучні слова, це - правда. Це - момент, коли всі ми маємо вийти й захистити Конституцію», – йдеться у зверненні PAS.

Як повідомлялося, 23 квітня після засідання Вищої ради безпеки президент Молдови Мая Санду зажадала від прокуратури розслідувати можливу спробу узурпації влади парламентом.

Раніше того ж дня законодавчий орган Молдови ухвалив постанову про узурпацію влади конституційним судом «на користь політичних інтересів президента». Парламент також проголосував за скасування указу про призначення за своєю квотою суддею Домініки Маноле, яка обіймала посаду голови КС.

Конституційний суд Молдови раніше підтримав Маю Санду в питанні розпуску парламенту на тій підставі, що він не може сформувати уряд. Рішення КС оскарженню не підлягає.

Санду прагне розпуску парламенту вже кілька місяців, тоді як експрезидент Ігор Додон і його союзники намагаються перешкодити їй в цьому.

Ще на цю тему