ФСБ намагалася виманити до окупованого Криму родичів політв’язня Єсипенка

20:50 21.04.2021

Російські спецслужби намагалися виманити до тимчасово окупованого Криму близьких родичів українського журналіста Владислава Єсипенка, якого затримали 10 березня 2021 року за підозрою в шпигунстві на користь України. 

Про це повідомляє QirimInfo, пише Інформаційний спротив.

За словами дружини Владислава Єсипенка, Катерини, після затримання її чоловік, за згодою ФСБ, подзвонив їй та «дивним тоном» сказав, що слідчий дозволив їй з 6-річною дочкою приїхати до нього на окупований півострів.

«Йому дозволили два рази до мене зателефонувати, але не по «доброті душевній», а переслідуючи свої цілі виманити мене з дитиною в Крим. Це звичайний хід ФСБ, коли виманюють і заарештовують родичів політв’язнів, щоб потім чинити тиск і змушувати зізнатися в тому, чого вони не робили, аби їхніх родичів не чіпали. Тут зізнаєшся і в шпигунстві, і в тому, що ти Папа Римський. Тому зараз у нас зв’язок тільки через адвокатів. Він дзвонив і говорив, що слідчий Власов дозволив вам з дитиною приїхати, дозволив побачення зі мною. Чому б, мовляв, не використати можливість? Я розцінила це дивним закликом, небезпечним. Я знаю свого чоловіка. І по інтонації, і по тому, в якому тоні він це говорив, я відчула і зрозуміла це», — розповіла дружина політв’язня.
 

Ще на цю тему