МВС посилить бази Морської охорони в Маріуполі та Бердянську – Аваков

08:40 21.04.2021

Міністерство внутрішніх справ України розпочало реалізацію проекту з посилення баз Морської охорони Держприкордонслужби в Маріуполі та Бердянську.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочої поїздки у Маріуполь, де він оглянув технічне оснащення і зброю Морської охорони, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на маріупольський сайт 0629.com.ua.

За інформацією Авакова, в Бердянську базу Морської охорони доведеться створювати практично з нуля. Там заплановано будівництво їдальні, кампусу, КПП, медичного пункту.

У Маріуполі вже існуючу базу на Приморському бульварі посилюватимуть. Тут з’являться новий паливний заправник, розширена стоянка для військового морського транспорту, водолазна станція і додаткове водолазне обладнання. Буде побудовано укриття і проведено комплексний ремонт приміщень.

Як пише Мілітарний, у 2020 році завдяки підтримці партнерів стартувало облаштування пунктів базування Морської охорони в Бердянську та Маріуполі, крім того, було розгорнуто Бердянський дивізіон катерів.

Також, у листопаді 2020 року стало відомо, що США побудують військові містечка в Бердянську та Маріуполі для підрозділів Морської охорони Держприкордонслужби України для покращення охорони кордону в Азовському морі. Метою проекту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони ДПСУ урядом США через Програму з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження зброї масового ураження, Державний департамент США.

Практична реалізація проекту передбачає будівництво та облаштування за стандартами НАТО в Бердянську та в Маріуполі місць розташування та несення служби особливих підрозділів Морської охорони – відділів спеціальних дій.

Нові модульні військові містечка забезпечать компактне і доцільне розташування підрозділу та зручний пункт базування корабельно-катерного складу, завдяки чому стане можливим максимально оперативний вихід чергового підрозділу в море для виконання службових завдань.
 

Ще на цю тему