У Криму на кордоні з Україною РФ розгорнула новий військовий табір– Der Spiegel / Фото

08:20 19.04.2021

Поїзди з танками, гаубицями та транспортерами прямують до окупованого Росією Криму.

Як показують супутникові знімки, які отримало німецьке видання Spiegel, на анексованому Кримському півострові був побудований величезний військовий табір із понад тисячею машин, передає Укрінформ.

Приблизно за 30 кілометрів від міста Марфівка біля узбережжя російські військові побудували базу. Ще 15 березня територія була порожньою, а 2 квітня вже видно чимало транспортних засобів та надбудов. Аналіз супутникових зображень від 13 квітня показує, що на місці, окрім приміщень, в огороджених зонах знаходиться ще тисяча військових машин.

Всі фото з сайту Укрінформ

Також можна помітити, що на захід від головного табору побудований іще один менший.

Минулого тижня стало відомо, що російська армія побудувала нову тимчасову базу поблизу Воронежа на південному заході Росії, біля якої побував і кореспондент Spiegel. Судячи з автомобільних номерів, броньовані машини та вантажівки, які розміщені там, походять з центрального військового округу Росії, що за сотні кілометрів від Воронежа.

В інтерв’ю виданню аналітик Руслан Лев’єв, який допоміг ідентифікувати місце появи табору в Криму, припускає, що нових військових таборів армії РФ буде ще більше, в тому числі на півострові.

Раніше у соцмережах з’явилися зображення поїздів на мосту до Криму, завантажених ракетними установками та танками. За деякими даними, вони прямують з сибірського міста Юрга, що за тисячі кілометрів.

Левєв говорить про «найбільшу концентрацію російських збройних сил з 2014 по 2015 роки» поблизу українського кордону і називає передислокацію військ демонстрацією сили з боку Росії. Київ та західні партнери говорять про 50 тисяч озброєних людей та важку техніку, які були розміщені у прикордонному регіоні та у вже й без того високомілітаризованому Криму.

Ще на цю тему