Кримську платформу представили на заході британського аналітичного центру

17:20 13.04.2021

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар взяв участь в онлайн-заході британського аналітичного центру The Henry Jackson Society, в рамках якого представив Кримську платформу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«Учасники обговорили виклики на тлі агресії Росії та тимчасової окупації українських територій, шляхи підтримки України з боку іноземних партнерів. Під час дискусії окрему увагу було приділено питанню ескалації Росією безпекової ситуації на українсько-російському кордоні та в тимчасово окупованому Криму», - ідеться в повідомленні.

Боднар відзначив, що Росія зосередила біля кордону з Україною значну кількість військовослужбовців і техніки, а також збільшила своє угрупування в тимчасово окупованому Криму за рахунок наземних, військово-повітряних та військово-морських підрозділів. Він також привернув увагу до триваючих порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та зростання кількості жертв серед українських військових.

Заступник міністра подякував іноземним партнерам, зокрема уряду Великої Британії, за чіткі сигнали підтримки нашої країни.

«Україна залишається відданою політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту. Водночас, ми рішуче боронитимемо суверенітет та територіальну цілісність у разі російського наступу» - наголосив Боднар.

Представляючи Кримську платформу, заступник міністра зазначив, що вона є інструментом міжнародної складової національної стратегії деокупації і реінтеграції Криму, яка має бути підсилена внутрішнім виміром за рахунок ухвалення важливих законодавчих ініціатив, реалізації проєктів соціального та економічного розвитку.

Боднар також поінформував учасників заходу про основні напрями діяльності Кримської платформи: зміцнення міжнародної політики невизнання спроби анексії, збереження та посилення міжнародних санкцій проти Росії, захист прав і свобод людини, пом'якшення інших негативних наслідків російської окупації, зокрема впливу мілітаризації Криму, Чорного та Азовського морів на регіональну та глобальну безпеку і стабільність, включно із свободою судноплавства, а також економічні та екологічні загрози.
 

Ще на цю тему