У п’яти європейських столицях одночасно пікетували посольства РФ через затримання в Криму журналіста

08:00 13.04.2021

У столицях п’яти європейських країн – Лондоні, Берліні, Празі, Варшаві та Кишиневі в суботу, 10 квітня, відбулося одночасне пікетування посольств Російської Федерації.

Як повідомляє низка ЗМІ, приводом для акції став заклик Катерини Єсипенко стати на захист її чоловіка Володимира, позаштатного кореспондента «Радіо Свобода», якого в березні під час проведення Шевченківських днів затримали у Криму, пише видання Молодий буковинець.

Катерина Єсипенко зазначила, що Володимира вже місяць незаконно утримують в слідчому ізоляторі тамтешньої ФСБ, працівники якої в дусі своїх попередників-енкаведистів тортурами намагаються вибити з Володимира Єсипенка зізнання у шпигунстві.

Пікетувальники також згадали і про інших політв’язнів Кремля – Галину Довгополу та Олега Федоріва.

Попри те, що в умовах карантину масові акції заборонено, наприклад, в Кишиневі, на протест прийшло понад десять осіб. Там же в вкотре нагадали представникам країни-агресора, що Крим – це Україна.

Як повідомлялося, 10 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали, а потім заарештували журналіста-фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка.

Чому чергове затримання журналіста в Криму є знаковим, читайте у матеріалі BlackSeaNews.


 

Ще на цю тему