Фахівці ІПсО РФ відпрацьовують елемент інформаційно-психологічного тиску під час навчань - InformNapalm

20:00 07.04.2021

Численні публікації відео з російських телеграм-каналів з перекиданням важкої техніки по території РФ на залізничних платформах, а щодо гелікоптерів біля кордону - все це елемент інформаційно-психологічного тиску, який практично відпрацьовують фахівці ІПсО РФ під час навчань та бойового злагодження. 

Про це повідоммляють Roman Burko та Володимир Пасіка на сторинці у Фейсбуці.

«Як правильно зауважив Vasilenko Artem, техніка - це лише показова картинка, якою можуть лякати, але для реального наступу потрібно дещо більше...Потрібні штаби... 

Для керування військами в бойових умовах потрібні штаби та зв'язківці, інакше не керовані підрозділи швидко втрачають свої бойові спроможності. 

Власне саме тому нам став цікавий військовослужбовець 38 гвардійської бригади управління ПДВ Збройних сил РФ (в/ч 54164) Максим Первенков, який при його затриманні за викрадення автівки у Криму видав правоохоронцям (а разом з ними й нам з вами) одну таємницю: вони прибули у Крим у повному складі бригади. Й цю бригаду жодним чином не зафіксували у соцмережах, окрім як завдяки цьому випадковому відео, яке не поширювалось по потужним російським військовим телеграм каналам (як відео з технікою РФ біля кордонів України), що вже є ознакою не керованого витоку інформації. 

А ця бригада дуже цікава, вона складається з батальйону управління і декількох батальйонів зв'язку. Серед завдань, які зараз виконує військова частина 54164 - налагодження зв'язку в військово-польових умовах, а також посадка літаків з групами десантників і встановлення навігації авіаційної техніки.

Таким чином маємо ознаку підтягування штабів керування. Звісно, що це не означає, що наступ почнеться завтра, чи за тиждень. Зараз, росіяни тільки навчаються й тренуються для агресії, накопичують бойовий потенціал та, безумовно, будуть чекати зручного політичного моменту. Або створять цей момент власноруч. Коли він настане, восени 2021, чи через рік, чи більше? - на це питання поки важко відповісти. Можливо, він не настане ніколи, завдяки зусиллям України та її партнерів, але завжди треба готуватися до гірших сценаріїв, тримаючи при цьому голову холодною.

Для нас фіксація бригади управління ПДВ Збройних сил РФ є набагато цікавішою знахідною ніж десятки відео з перекиданням САУ чи БТРів, бо без зв'язку все це лише купа металобрухту та фактор показового залякування й відволікання уваги», - пишуть Roman Burko та Володимир Пасіка.

Ще на цю тему