Російські бомбардувальники та винищувачі базуються поблизу узбережжя Аляски – CNN / Фото

21:10 05.04.2021

Супутникові знімки показують, що Росія активно нарощує військову потужність в Арктиці та випробовує там новітню зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Телеканал опублікував супутникові знімки, надані компанією Maxar. На них порівнюється місцевість у 2014-2016 роках та в 2020-му.

Знімки демонструють «безперервне нарощування російських військових баз і обладнання на арктичному узбережжі країни». Крім цього, передає телеканал, можна побачити підземні сховища, ймовірно, для російського проєкту безпілотного підводного апарату «Посейдон» з практично необмеженим запасом ходу, та інших нових високотехнологічних озброєнь.

Також повідомляється, що в районі Крайньої Півночі РФ поблизу узбережжя Аляски базуються бомбардувальники, винищувачі МІГ-31БМ та нові радіолокаційні системи поблизу узбережжя Аляски.

За словами високопоставленого чиновника Держдепартаменту, очевидно «росіяни кидають військовий виклик Арктиці», включаючи переобладнання старих баз часів холодної війни і будівництво нових об'єктів на Кольському півострові неподалік від Мурманська.

«Росія реконструює аеродроми і радіолокаційні установки радянської епохи, будує нові порти і пошуково-рятувальні центри, збільшує флот атомних і звичайних криголамів», - сказав представник Пентагону Томас Кемпбелл, додавши, що «вона (Росія – ред.) також розширює свою мережу ракетних систем протиповітряної і берегової оборони».
 

Ще на цю тему